Ha valami villámgyors, de mégis különleges falatra vágysz – amit nemcsak enni, de nézni is élmény – akkor ez a mediterrán hangulatú tál pont neked való. Burrata, friss pesto, zamatos paradicsom, egy kis balzsamecet, és ropogós kenyér a végén… Ez nem csak egy recept, ez egy nyári életérzés. ☀️🍅🌿
🧾 Hozzávalók 2 főre:
-
1 db krémes burrata
-
kb. 10-12 db koktélparadicsom (félbevágva)
-
4-5 szelet kovászos vagy ciabatta kenyér
-
1-2 teáskanál balzsamecetkrém
-
Frissen őrölt fekete bors
A házi pestóhoz:
-
1 csokor bazsalikom
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek pirított fenyőmag (vagy dió – ha vagány vagy)
-
4 ek reszelt parmezán
-
5-6 ek olívaolaj
-
Csipet só
👩🍳 Így áll össze a tányér nyár:
-
Kezdj a pestóval: aprítóba mehet minden hozzávaló – a bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma, parmezán, só és az olaj. Pörgesd krémesre. Kóstold meg. Nyugi, úgyis újra kanalazni fogod.
-
Tányérra vele! Kend szét a pestót egy nagy tányéron – ne sajnáld.
-
Jöhet a burrata középre, mint egy napfényes nyári főszereplő.
-
Köré szórd a félbevágott koktélparikat.
-
Locsold meg a balzsamecettel, őrölj rá borsot, díszítsd friss bazsalikommal vagy oregánóval.
-
Kenyér a szélén, mártogatósnak – pirítva még jobb!
🥂 Tálalási tipp:
Langyosan, kint a teraszon, naplementében. Egy pohár hideg rozéval, vagy csak egy jó beszélgetés mellé.
De simán elfér brunchban, előételként, vagy „nem akarok főzni” típusú estére.
💚 A titok itt is a minőség:
Nem kell túlgondolni – ha jó az alapanyag, minden működik.
A koktélparadicsom legyen napérlelte, a burrata igazi krémbomba, a kenyér pedig kérgesen roppanós.
👉 Ha biztosra akarsz menni, nézz be a Szentesi Vagányok webshopba, és rendeld meg a hozzávalókat a Dolce Vita boxban – ebben benne van minden, ami egy kis olasz nyárhoz kell!
#EgyTányérNyár #SzentesiVagányok #DolceVitaBox #MediterránHangulat #BurrataMindenekFelett #FrissAlapanyaggalFinomabb #DélKerTÉSZ #NyáriKonyha