Ez a bruschetta pont ilyen. Ropogós kenyér, egy jó adag krémes túró, zamatos paradicsom és olívabogyó. Kicsit fűszeresen, kicsit mediterrán módra, szentesi szívvel. 🥖🍅
🌿 Ha úgy ennél valamit, ami nem főzés, hanem hangulat – ezt a tányért neked találtuk ki.
🧾 Hozzávalók 2 főre (vagy 1 extra vagányra):
-
4 szelet kovászos kenyér vagy ciabatta, pirítva
-
100 g krémes túró vagy ricotta
-
10-12 db szentesi koktélparadicsom (félbevágva)
-
1 marék zöld olívabogyó
-
1 tk mustármag (elhagyható, de nagyon dob rajta)
-
Frissen őrölt fekete bors, chilipehely
-
Friss rukola vagy bazsalikomlevél a tetejére
👩🍳 Így lesz belőle vagány vacsora:
-
Pirítsd meg a kenyérszeleteket – kívül ropogjon, belül maradjon kicsit lágy.
-
Kend meg vastagon a túróval. Itt nincs helye spórolásnak.
-
Szórd rá a félbevágott paradicsomokat, olívabogyókat.
-
Mehet rá egy kis mustármag, bors, chilipehely – mert nem vagyunk unalmasak.
-
Díszítsd friss zölddel, majd nézd meg a tányért. Ugye mondtam? Ez vacsorának is, posztnak is jó.
🥂 Tálalási tipp:
Legjobban akkor esik, ha közben megy valami jó zene, és van kivel megosztani. (De ha egyedül ennéd meg az összeset, az is teljesen érthető.) Egy hideg fehérbor mellé tökéletes.
💚 Vagány alapanyag = kevesebb dologból is több élmény.
Nem kell hozzá sok – csak igazán jó koktélparadicsom, karakteres túró, friss kenyér. Ha ezek rendben vannak, minden működik.
👉 Ha nem akarsz sokat keresgélni, rendeld meg a hozzávalókat a Szentesi Vagányok webshopjából, a Dolce Vita Boxban. Ebben minden benne van, csak kirakod, megkened, és kész.
#BruschettaVagányMódra #SzentesiVagányok #PéntekEsteBox #OlívaÉletérzés #FrissAlapanyaggalFinomabb #DélKerTÉSZ #MediterránHangulat #NemFőzökDeJólEsik